Марійська відправа з Папою Франциском на площі святого Петра
  • Птн, 31/05/2013 - 19:15

Сьогодні, з нагоди закінчення травня, місяця, який в католицькій Церкві особливо присвячений Пресвятій Богородиці, за участю Папи Франциска на площі святого Петра у Ватикані буде проведена Марійська відправа, що розпочнеться о 20.00 римського часу.

 

Почитання Пречистої Діви Марії, Матері Церкви і всіх людей, знаходить відгомін у мільйонах людських сердець. З часів блаженного Папи Івана Павла ІІ стало добрим звичаєм, що на завершення Марійського місяця ватиканські працівники та члени богопосвячених спільнот Риму збирались у ватиканських садах на спільне проказування молитви на вервиці, яке відбувалось під час процесійного походу зі смолоскипами та свічками, що простягався через увесь ватиканський сад аж до ґроти із статуєю Люрдської Богородиці. Процесія закінчувалась проповіддю та благословенням Папи. Але, беручи до уваги, що в процесії могла брати участь тільки обмежена кількість бажаючих, цього року, як це було також і 2008 під час понтифікату Бенедикта ХVІ, молитва на вервиці до Пречистої Діви Марії на закінчення травня перенесена на площу святого Петра.

 

Під час молитви на вервиці площею буде процесійно пронесена ікона Пресвятої Богородиці, а молитву проведе кардинал Анджело Комастрі, Вікарій Папи для Держави-Міста Ватикану, що є архипресвітером ватиканської базиліки святого Петра. На завершення Марійської відправи Папа Франциск поділиться своїми думками та уділить Апостольське благословення.

 

Всі, хто бажає прославити Пресвяту Богородицю, помолитись із Святішим Отцем Франциском та прийняти його благословення, 31 травня на 20:00 запрошені на площу святого Петра у Ватикані.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va