Маронітський Патріярх: мета мусульман – завоювання Європи
  • Срд, 28/02/2018 - 19:37

Нещодавно Мароністьский Патріярх кардинал Бешара Бутрос Раі дав інтерв’ю італійському виданню Familia Christiana.

Очільник Мароністської Католицької церкви гостро розкритикував політику ЄС стосовно Близького Сходу, наголосивши, що замість докладати зусиль, щоб припинити війну на Близькому Сході політики ЄС сваряться заради двох-трьох тисяч біженців. На думку Патріярха, війна на Близькому Сході сприяє від’їзду з цих територій християнського населення та поміркованих мусульман, тим самим сприяючи перетворенню Близького Сходу на територію фундаменталістів та терористичних організацій.

«Сьогодні, на жаль, жити разом з мусульманами важко, практично неможливо», - сказав Патріярх Раі.

«Я багато разів чув від мусульман, що їхньою метою є завоювання Європи за допомогою двох видів зброї: релігії та народжуваності. Для них практикування релігії є важливим і фундаментальним», - зазначає очільник маронітів. Кардинал Раі також зауважив, що мусульмани знають на пам’ять Коран і часто його цитують, у той же ж час велика частина християн не знає ні Біблії, ні Вчення Церкви. Патріярх зауважує, що для мусульман спочатку інтереси ісламу, а тоді вже інтереси власної країни.

На думку Патріярха, більшість мусульман на Близькому Сході покищо складають помірні мусульмани, однак вони не відважуються виступати проти ісламських екстремістів. Навіть проти тзв. Ісламського Халіфату вони висловлюються дуже обережно.

Патріярх також наголосив на низці ментальних особливостей сповідників ісламу, які є незрозумілими для західних обивателів і політиків. Для мусульман цілком нормальним є мислити в наступній схемі: спочатку юдаїзм був витіснений християнством, а тепер християнство має бути витіснене ісламом. Мусульмани не сприймають що християнин є християнином, для них християнин – це людина, яка ще не стала мусульманином. Мусульмани все, що походить із Заходу, ідентифікують як християнське. Тому вони сприймають політику Заходу, як продовження хрестових походів.

Патріярх також наголосив, що сирійські біженці та палестинці, фактично, витісняють християн з Лівану. На думку кардинала Раі, якщо так продовжуватиметься і надалі, то християнській присутності в Лівані прийде кінець.