Масова акція в Хорватії на підтримку традиційної сім’ї
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

Вчора, 12 травня, в Хорватії відбулася акція збору підписів за загальнонаціональний референдум, на який мало би бути винесене питання внесення до Конституції країни визначення сім’ї, як союзу одного чоловіка і однієї жінки.

 

З благословення хорватського католицького єпископату, акція проводилася під усіма католицькими церквами Хорватії. До 13 години дня свої підписи під вимогою проведення референдуму поставило кілька сотень тисяч громадян Хорватії.

 

Того ж дня Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозаніч відправив Службу Божу в національному марійському санктуарії Матері Божої Бистрицької з нагоди загальнохорватського студентського паломництва. У своїй проповіді кардинал ще раз надав підтримку ініціативі стосовно загальнонаціонального референдуму. Також кардинал Бозаніч наголосив: «Сьогодні ми мусимо стати в обороні сім’ї, як життєвого союзу чоловіка і жінки. Цього потребуємо сьогодні, у ХХІ столітті. Сто років тому цього було не потрібно робити, але сьогодні мусимо. Сьогодні мусимо сказати, що життєвий союз у шлюбі чоловіка і жінки не є теж саме, що й «спільність» двох чоловіків чи двох жінок. Сьогодні інститут сім’ї, який є глибоко вкорінений у людській природі й для нас, віруючих, скріплений Таїнством Подружжя, як фундаментальна інституція нашого суспільства перебуває під загрозою» – сказав кардинал Бозаніч, продовживши: «Ми не загрожуємо правам інших – кожен має свободу жити згідно з своєю совістю – але ми хочемо, власне цей інститут сім’ї, як життєвого союзу чоловіка і жінки оборонити, бо ми свідомі того, що обороняючи сім’ю, обороняємо те, на чому побудована наша цивілізація. І тому мусимо вийти на площі й вулиці наших міст і сіл, не закриваючись, не дивлячись тільки в небо, а вийти й оборонити своє демократичне право».

 

Підписи під вимогою про референдум збиратимуть  до 26 травня на більше як 2000 місцях в Хорватії – найперше під католицькими церквами та мечетями, на всіх факультетах, а також у місцях великого скупчення людей. Попередньо тисячі волонтерів узяли участь у роз’яснювальній роботі серед громадян Хорватії.

 

За матеріалами хорватських світських і церковних ЗМІ