Масове вбивство дітей в Нігерії: щонайменше 43 вбитих, десятки поранених
  • Суб, 01/03/2014 - 15:49

У ніч з понеділка на вівторок у федеральному ліцеї Буни Йаді на північному сході Нігерії сталося масове вбивство дітей: 43 учні стали жертвами екстремістського угрупування «Боко Харам», котре засудило їх до смерті за те, що вони замість вивчення Корану отримували освіту за західним зразком. Напад стався о 2 годині ночі, коли підлітки – у віці від 11 до 18 років – спали. Спочатку джихадисти  закидали  кімнати з дітьми ручними гранатами, а потім  відкрили стрільбу по тих, хто намагався врятуватися втечею. За свідченнями тих, хто вижив, поранених дітей добивали ударами мачете. Потім бойовики підпалили будівлю ліцею і тільки після цього залишили місце розправи, залишивши після себе 43 убитих і десятки важкопоранених, багато з котрих жахливим чином понівечені. "Аль-Джазіра" повідомляє про 59 убитих.

«Безглузде вбивство, плід божевільного й сліпого насильства терористів»: так прокоментував трагедію президент Нігерії Гудлак Джонатан.

Школи є головним об'єктом нападів ісламістського угруповання. Термін «Боко Харам» означає «західне виховання - гріх», а лідер групи Абубакар Шекау публічно закликав до нападів на школи, які «виховують по-західному».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va