Масштабні пожежі в Португалії. Співчуття і солідарність Папи Франциска
  • Втр, 16/08/2016 - 14:35

У телеграмі співчуття за підписом Державного Секретаря Святої Столиці кардинала П’єро Пароліна, надісланій 16 серпня на ім’я єпископа дієцезії Фуншалу, що охоплює архіпелаг Мадейра,  Преосвященного Антоніо Жозе Каррільйо, Папа Франциск висловив солідарність з приводу серії руйнівних пожеж у Португалії, які вразили центральну та північну частину країни й архіпелаг Мадейра.

За даними Європейської інформаційної пожежної служби, протягом тижня в Португалії охоплено пожежами понад 102000 гектарів лісу, що становить половину загальної площі пожеж на всій території Європейського Союзу.

Святіший Отець пише, що він «вражений сумною звісткою про масштабні пожежі на острові Мадейра» і висловлює співчуття всім постраждалим, поділяючи їхній біль. Папа Франциск запевняє у своїй солідарності та духовній близькості до людей, які втратили дах над головою, молиться про якнайшвидше одужання поранених і бажає «мужності й розради в християнській надії» для всіх жертв трагедії.

Завершуючи телеграму, Святіший Отець висловлює подяку рятувальним службам і пожежникам, які беруть участь в ліквідації цього стихійного лиха.