Майбутні офіцери ЗСУ відвідали Свято-Покровський монастир монахинь Студитського уставу
  • Втр, 07/02/2017 - 08:38

У неділю, 5 лютого 2017 року, курсанти-учасники Релігієзнавчого гуртка, який провадять військові капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відвідали Свято-Покровський монастир монахинь Студитського уставу.

У храмі Всіх святих, що знаходиться на території монастиря, військовий капелан бр. Юрій Балух разом із сестрами-студитками та майбутніми офіцерами ЗСУ помолились за мир в Україні. Екскурсію для молодих захисників провела сестра Георгія, черниця обителі, яка розповіла про історію та духовне життя у цьому стародавньому місці.

На завершення відвідин монахині почастували курсантів чаєм та солодощами.

Довідка. Свято-Покровський жіночий монастир є перлиною ренесансного Львова та однієї із найдавніших збережених жіночих обителей, де монахині моляться понад 400 років. У Святопокровському жіночому монастирі живуть близько трьох десятків монахинь. Монастир Покрови Пресвятої Богородиці має більш контемплятивне (споглядально-молитовне) спрямування. Сестри працюють у майстернях з пошиття священичого та чернечого одягу, займаються вишивкою, плетуть чотки. Є майстерня, де роблять репродукції ікон. Деякі сестри працюють на львівських парафіях, деякі займаються перекладацькою та науковою діяльністю. При монастирі діє загальноосвітня школа святої Софії.