Майбутнє Церкви України
  • Срд, 23/11/2016 - 08:06

Своїми враженнями про 47-ме пленарне засідання Конференції Єпископату України поділились із Католицьким Медіа-Центром Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Гуджеротті та Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

У розмові з КМЦ Апостольський Нунцій в Україні Архієп. Клаудіо Гуджеротті поділився про  тематику обговорень: “Під час тривалих засідань, ми роздумували про важливі моменти із життя Римсько-Католицької  Церкви в Україні, особливо про її майбутнє, що можна зробити для подальшого розвитку Церкви в Україні. Враховуючи також факт відмінності між середовищами, в яких працює Римсько-Католицька Церква. Отже, одна із тем, яку ми розглядали, це спосіб взаємодії між різними частинами України, між різними спільнотами Римсько-Католицької Церкви у різних частинах країни". 

Зі свого боку Архієпископ, Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький доповнив цю інформацію: "Нунцій Апостольськиий сказав, що наша Церква розвивається і що, напеввно, мусимо подумати про створення нових дієцезій, у Житомирі, у Запоріжжі". За словами Митрополита Мокшицького, на думку Нунція потрібні не тільки дієцезії: "Нунції сказав, що потрібні Владики-помічники, у Києві й, напевно, і другий придався би також і у Львові".

КМЦ нагадує: Вчора, 21 листопада, увечері у Львівській ВДС св. Йосифа розпочалося 47-ме Пленарне Засідання Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України.

Підготував: Роман Гуменюк