Майбутній прем’єр-міністр Польщі: моя мрія – християнський Євросоюз
  • Втр, 12/12/2017 - 09:39

Майбутній прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Європейський Союз повернутись до своїх «відповідних цінностей» та традиційного християнського коріння.

Очікується, що пана Моравецького затвердять на посаді прем’єр-міністра вже цього тижня. В інтерв’ю для католицького видання він зазначив, що його мрія – «християнізувати наново ЄС».

Польща, за його словами, є «великою, гордою нацією» і вона не піддасться на шантаж європейських лідерів.

Такі коментарі майбутнього прем’єра були озвучені після того, як Європарламент видав резолюцію, погрожуючи Польщі санкціями у випадку, якщо вона прийме ряд заходів, одним із яких є заборона абортів дітей із інвалідністю.

В резолюції сказано, що запропоновані кроки є «серйозною загрозою європейським цінностям».

Коли п. Моравецького запитали про ризик обмеження в ЄС фінансування Польщі,  він згадав колишнього президента Франції Франсуа Олланда, кажучи: «Я пам’ятаю одного екс-президента, котрий раніше цього року казав: «Ви маєте цінності, а ми маємо гроші». Що ж, я б хотів допомогти їм цінноcтями».

Матеуш Моравецький заступить на посаді прем’єра Беату Шидло, котра подала у відставку минуло тижня після реорганізації керуючої Партії право і справедливість. Пані Шидло, син котрої є католицьким священиком, швидше за все займатиме провідну посаду в уряді Моравецького, інформує Catholic Herald.