Майстерні добра або як франківський Карітас підтримує молодь з інвалідністю
  • Чтв, 02/11/2017 - 17:36

Щороку франківський Карітас проводить благодійний ярмарок «Майбутнє доброї справи в ТВОЇХ руках». На виставці-ярмарку представлені вироби молоді з інвалідністю Центру дозвілля та соціальної адаптації для дітей та молоді з вадами розумового розвитку, що діє на базі Карітасу.

 Благодійний ярмарок має на меті привернути увагу громади до потреб та проблем людей з інвалідністю та закликати небайдужих підтримати діяльність Центру дозвілля та соціальної адаптації.

 Молодь з інвалідністю працює у професійних майстернях Карітасу та виготовляє вироби декоративно-прикладного мистецтва – іграшки з природних матеріалів, подарункові скриньки у техніці декупаж, ключниці, декоративні кухонні дошки, топіарії, набивні картини з ниток, декоративні віночки.

 Олена Тімарцева вишиває картини з бісеру та в’яже пінетки для немовлят. Творча праця заспокоює її та відволікає від поганих думок. Дівчина переїхала з Донецька та звикає до нового міста.

 Наталя Годованець – мати двох хлопців з інвалідністю. Жінка радіє, що її сини мають можливість розвивати свої таланти та здібності. Адже фандрейзингова акція « Майбутнє доброї справи в ТВОЇХ руках» покликана не лише привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю, але й донести до громади, що вони такі, як і ми усі –  активні, талановиті та мають бажання реалізувати себе у творчості.

Благодійний ярмарок традиційно проходить у десяти парафіях Української Греко-Католицької церкви Івано-Франківська. Цього року фандрейзингова кампанія завершилася в кінці жовтня. Завдяки пожертвам парафіян та просто небайдужих людей цього року вдалося зібрати 35 689 гривень. Зібрані кошти підуть на харчування та дозвілля молоді з інвалідністю.