Майже півмільйона підписів зібрав лист до Папи Франциска з проханням не допускати до причастя другошлюбних
  • Втр, 18/08/2015 - 10:36

Прихильники збереження традиційного для Католицької Церкви недопущення другошлюбних до причастя зібрали майже півмільйона підписів під листом Папі Франциску. До 16 серпня на сайті, де опублікували «Синівське прохання Його Святості Папі Франциску стосовно майбутнього сім'ї», було 471 300 підписів.

Петиція була складена в консервативних католицьких колах напередодні Синоду з питань сім'ї, який відбудеться в Римі в жовтні. Автори, зокрема, просять не допускати до Таїнства Причастя розлучених католиків, що вступили в повторний шлюб, а також рішуче відкидають будь-яке послаблення позиції з одностатевих "шлюбів".

Послання закликає Папу «категоричним чином підтвердити вчення Церкви про шлюб, згідно з яким католики, які розлучилися і вступили в повторний цивільний шлюб, не можуть приймати Святе Причастя, а одностатеві "шлюби" суперечать Божественним законам і законам єства».

Серед тих, що підписали петицію - видні єрархи, такі як кардинали Раймонд Лео Берк (США), Хорхе Артуро Медіна Естевес (Чилі), Яніс Пуятс (Латвія), Гауденсіо Роброн Росалес і Рікардо Хамін Відаль (Філіппіни), Алешандрі Жозе Марія душ Сантуш (Мозамбік) , близько 70-ти єпископів, а також професори, дипломати, активісти руху на захист життя.

Підписанти просять понтифіка «прояснити» позицію Церкви і покласти край «загальній дезорієнтації» у морально-етичних питаннях.

«Протягом останніх десятиліть ми є свідками сексуальної революції, яка поступово підриває саме існування сім'ї як базового осередку суспільства, - пишуть автори листа. - Починаючи з революції 1968, поступова і систематична еволюція звичаїв, противних Божественним і природним законам, вела нещадний наступ, привівши, зокрема, до того, що в багатьох навчальних закладах дітям викладають в корені невірну 'гендерну ідеологію'».

У сформованій ситуації тільки чітке слово Папи «може зупинити зростання збентеження серед віруючих», йдеться в петиції. Це «завадить релятивізації вчення Самого Христа і розвіє тьму, що нависла над майбутнім наших дітей».