Мексика: у стрілянині наркокартелів випадково загинув священник
  • Чтв, 17/06/2021 - 15:36

Отець Хуан Антоніо Оронцо Альварадо ішов відправляти Літургію. Разом із ним загинуло кілька вірних, які вийшли привітати його.

Це вже не перше вбивство священника у Мексиці внаслідок боротьби наркоторговців. Минулої суботи о. Хуан Антоніо Оронцо Альварадо та кілька інших осіб стали жертвою стрілянини між картелями у  боротьбі за територію. Інформацію подає Агенція Fides, а за нею найбільше італійське католицьке видання "Avvenire".

“Священник помер дорогою на Літургію у спільноті Тепехуана да Паярітос”, – повідомляє "Avvenire". Кілька озброєних членів картелів почали атакувати один одного. Священник і невелика група вірних, що вийшли йому назустріч, опинилися в епіцентрі сутички.

О. Оронцо Альварадо було 33 роки, він був парохом у Санта Люція де ла Сьєрра, у районі Вальпараїсо. “Падре Хуаніто”, як його називали, почав душпастирське служіння на цих теренах лише пів року тому.

Конференція Єпископату Мексики засудила злочин і звернулась до Матері Божої Гваделупської з проханням про потішення, “полегшення болю через Її Материнське Серце” і повернення справедливості та миру у суспільстві. КЄМ також наголошує, що отець Хуан “став жертвою насильства, що існує в країні”.