Мексиканський єпископ: Ми радше сядемо до в’язниці, аніж будемо благословляти гомо-«шлюби»
  • Суб, 27/06/2015 - 00:55

Після заяви Верховного Суду Мексики, яка анулювала державний закон, що забороняв «шлюб» між особами однієї статі, єпископ Густаво Родрігез Вега з Нуево-Ларедо разом із духовенством своєї єпархії видали заяву, в якій запевнили вірних, що вони радше будуть ув’язнені, аніж співпрацюватимуть з цими союзами.

«Вони не можуть вимагати, щоб така інституція, як наша Церква, йшла проти своїх принципів», – цитують заяву духовенства численні місцеві та національні ЗМІ. «Нехай Верховний Суд відправляє єпископів і священиків до в’язниці, кого завгодно, але Церква не може іти проти закону нашого Господа Ісуса Христа».

«Ми усвідомлюємо, що можемо потрапити до тюрми, якщо якась пара захоче вступити в цивільний шлюб, однак ми не дамо їй благословення. Цей закон не може зобов’язувати Церкву, Церква не може іти проти своїх принципів, і, мабуть, єдиними, хто приходитиме до Церкви будуть ті, хто розділяє наші принципи», – додали вони.

Священики єпархії наголошують, що їх позиція «базується на наукових, антропологічних, соціальних та релігійних причинах», які доказують, що подружжя є між «чоловіком і жінкою… як підтверджує тисячолітня юридична традиція Заходу, традиція двох тисяч років; це союз між одним чоловіком і однією жінкою, які прагнуть народжувати потомство».

Верховний Суд Мексики 12 червня видав заяву, якою анульовується державний закон, що обмежує подружжя до союзу між одним чоловіком і однією жінкою, заявляючи, що такий закон є «неконституційним».

Відповідно до нещодавнього рішення Верховного Суду, вважається «дискримінацією» пов’язувати «вимоги до шлюбу із статевими особливостями», оскільки це «несправедливо виключає можливість шлюбу для гомосексуальних пар – які є в однакових умовах з гетеросексуальними парами», – заявили в Суді. На додачу було сказано, що «невідповідно вважати, що метою шлюбу є народження потомства», і зазначено, що «єдиною конституційною метою, яку визнає цей указ, є прокреація сім’ї, як соціального явища».