Мексиканський кардинал коментує канонізацію 14-річного мексиканського мученика
  • Срд, 19/10/2016 - 10:56

Кардинал Альберто Суарес Інду Морелля в своєму коментарі для CNA зазначив, що від самого початку історія Церкви – це історія мучеників. Гоніння мали місце не тільки в місійних країнах, але і в країнах з глибоким християнським корінням таких як Мексика чи Іспанія. Християни переслідують і сьогодні.

 Кардинал зазначає, що не всі ми покликані бути мучениками крові, як св. Хосе Санчес дел Ріо. Але кожен з нас покликаний бути героєм віри щодня, та, не дивлячись на якісь ідеології і переслідування чи утиски, твердо стояти у вірі.

Хосе Санчес дел Ріо вважав за краще померти за Христа, жадаючи мучеництва як благодаті, зазначає кардинал. Він також зазначив що 14-річний мученик, підданий жорстоким тортурам, який серед цього жаху не зрікся Христа є чудовим прикладом в першу чергу для молоді, але не тільки для неї.

Коротко нагадаємо, що святий Хосе Санчес дел Ріо був замордований мексиканською владою 10 лютого 1928р. За словами очевидців, мучителі відрізали йому частину шкіри із стіп та заставили босим йти до гробу, завдаючи йому ран дорогою. Від нього вимагали одного – зректися Христа. Проте він залишився вірним Христові і Його Церкві серед тяжких мук. Після ударів багнетами його розстріляли.