Мел Гібсон зняв фільм про реальну людину віри Другої світової
  • Срд, 06/07/2016 - 15:28

Нова американська військова драма, яку зняв володар Оскара і «Золотого Глобуса» Мел Гібсон, розповість про те, що віра людини сильніша від будь-якої зброї.

Фільм Hacksaw Ridge (в нашому прокаті «З міркувань совісті») заснований на реальних подіях і розповідає про військовослужбовця США, який єдиний під час Другої світової війни перебував на лінії фронту без будь-якої зброї. Його зброєю була його віра. Адвентист сьомого дня Десмонд Досс через свої релігійні переконання відмовився брати в руки зброю і служив медиком. Він став першим «відмовником совісті», нагородженим медаллю пошани - вищою військовою нагородою США, яка дається за виняткову хоробрість і відвагу.

У своєму новому фільмі Мел Гібсон хотів показати, що єдиною зброєю, яка потрібна на полі бою, є молитва. У битві за Окінаву беззбройний капрал Десмонд Досс під багатогодинним мінометним і кулеметним обстрілом поодинці врятував 75 поранених американців, переправивши їх в тил. Замість зброї у нього була молитва.

За свою видатну хоробрість і рішучість він був нагороджений Медаллю Пошани і став символом 77-ї стрілецької дивізії, в якій служив з 1942 по 1946 рік. Його сміливість і віра викликали захоплення у командування і солдатів, хоча спочатку він піддавався серйозній критиці за відмову взяти в руки зброю. Фактично Досс врятував життя багатьом, хто спочатку критикував його.

Одним зі сценаристів фільму Hacksaw Ridge став автор сценарію гучного оскароносного фільму «Хоробре серце» Рендалл Уоллес. Головну роль виконав Ендрю Гарфілд, відомий нашим глядачам за роллю людини-павука у фільмі «Нова людина-павук».

Прем'єра фільму в США відбудеться 4 листопада 2016 року.