Меланія Трамп – практикуюча католичка
  • Птн, 26/05/2017 - 11:36

Речниця Меланії Трамп підтвердила, що перша леді США є практикуючою католичкою.

Хоча пані Трамп наразі ще не проживає на території Білого Дому, коли влітку вона туди переселиться, то стане першою католичкою, яка житиме в Білому Домі з часу президента Джона Кеннеді та його дружини Джекі в 1960 році.

Точно не відомо, коли Меланія стала католичкою. Вона не була охрещеною в дитинстві і зростала в сім’ї, яка мала комуністичні вподобання. Як інформує Catholic Herald, у 2005 році вона одружилась із Дональдом Трампом, пресвітеріанцем, у Єпископальній церкві.

Як відомо, під час візиту до Ватикану Меланія Трамп попросила Папу Франциска благословити вервичку, помолилась в каплиці лікарні «Бамбіно Джезу», а також поклала квіти до ніг статуї Діви Марії.

Значну частину дня у Ватикані перша леді США провела з хворими дітьми, читаючи книжки і розмальовуючи картинки.  «Проводити час в розмові з цими дітьми, які мають настільки позитивний дух, попри їх хворобу, для мене було надзвичайним даром», - сказала вона опісля в коментарі для «Daily Mail». – «Час, проведений з найменшими дітками у відділенні інтенсивної терапії, я ніколи не забуду, і буду щодня молитись за кожного з них».

Один хлопчик з дітей, з якими Меланія провела час в лікарні, очікував на нове серце. Всього за кілька годин після візиту пані Трамп, їй повідомили, що для хлопчика знайшли донора. «Я читала з ним книжку і тримала його за руку всього кілька годин тому, а тепер моє серце сповнене радості у зв’язку з цією новиною»,- пояснила вона.