Мелхітський Архиєпископ: Політики одного дня відповідатимуть перед Богом за те що діється в Сирії
  • Чтв, 25/08/2016 - 12:56

 «Політики одного дня будуть відповідати перед Богом за те що зараз робиться в Сирії!», - переконаний католицький мелхітський Архиєпископ Алеппо владика Жан-Клемент Женбар, інформує хорватський католицький портал «Bitno.net».

Архиєпископ Женбар закликав усіх християн вершити тиск на свої уряди, щоб вони сприяли встановленню миру в Сирії.

Архиєпископ висловив своє розчарування позицією США в сирійському конфлікті: «США вже п’ять років поводяться в сирійському питанні, як на арені боротьби за політичний вплив, владу і гроші. Війна, яка мала принести демократію і процвітання, принесла повіне знищення всього. Нам все знищили: школи, лікарні, церкви, магазини. Нема води, їжі, електрики, лікарств. Існують християни і мусульмани, які противляться війні, але, боюсь, вони скоро будуть повністю знищені. Екстремісти готуються до геноциду».

У той же ж час владика Женбар заявив що християни в Сирії мають залишатися до другого приходу Христа, адже саме в Сирії християн почали називати християнами: «Сирійці одні з перших прийняли християнство з рук апостолів після Зшесття Святого Духа. І моя місія, як наслідника апостолів, є також і звіщати світу правду про ситуацію християнства в Сирії», - заявив мелхітський католицький Архипастир мученицького міста.