Мелітополь-Запоріжжя: Екуменічне паломництво у намірі миру в Україні
  • Втр, 29/07/2014 - 12:17

З Мелітополя 27 липня вирушило восьмиденне XVII піше паломництво до Запоріжжя. Цьогорічне гасло: «Обдаруй нас миром». Крім католиків у ньому беруть участь представники інших християнських конфесій, а головним посланням є спільна молитва за мир в Україні і в усьому світі.

Маршрут паломництва проходить через терени Харківсько-Запорізької дієцезії, у тому ж числі через Луганську і Донецьку обл., де тривають бойові дії. Через вісім днів паломники повинні прийти до святині Божого Милосердя у Запоріжжі, де будуть просити про дар миру. Учасники сподіваються, що складна ситуація у цьому регіоні не перешкодить дістатися цілі. Про це розповів єпископ-помічник Харківсько-Запорізької  дієцезії Ян Собіло:

«Паломництво має за мету об’єднати усіх людей: і православних, і католиків, і протестантів у великій молитві за Україну і весь світ. Це група людей, які йдуть під гаслом „Обдаруй нас миром”. Найбільше ми боїмося, щоби не сталося жодного терористичного акту, оскільки у тих районах крутяться різні особи, які мають різні ідеологічні погляди, але служби безпеки України запевняють, що повинно бути спокійно. Ходили чутки, що люди, які проти таких молитов, взагалі заблокують паломництво. Ми знаємо, що у Донецьку за тими, які брали участь в екуменічних молитвах на головному майдані, слідкували і багато з них затримали сепаратисти. Саме тому батьки зараз бояться відпускати своїх дітей на паломництво і багато людей відмовилися від участі. Пішли найвідважніші, а їх близько 50 осіб. Ця ситуація їх дуже об’єднує. У цю хвилину вже усі моляться, хто як вміє, за мир на світі і в Україні», - сказав єпископ Ян Собіло.