Мелькитський патріарх Григорій III Лахам: Ми хочемо жити в нашій країні
  • Чтв, 31/07/2014 - 23:36

Мелькітський патріарх Григорій III Лахам виступив проти пропозиції Франції полегшити прийом біженців-християн з Іраку. «Нам не потрібні ті, хто нас прийме. Нам потрібні ті, хто нам допоможе залишитися в нашій країні», - заявив Григорій III.

Міжнародне співтовариство має підтримувати населення Близького Сходу в його боротьбі проти тероризму. «Це було б справжнім досягненням, замість того, щоб зробити з нас біженців і пропонувати нам співчуття і допомогу, - сказав патріарх. - Ми хочемо жити в нашій країні і виступати на боці наших мусульманських братів, незважаючи на всі проблеми».

Французький уряд затвердив 28 липня можливість надати притулок християнам з Північного Іраку. Патріарх Григорій III звинуватив західні країни в невдалій політиці на Близькому Сході. «Все, що Європа робила протягом 50 років, сприяло розділенню мусульман і християн», - стверджує глава мелькітів. Замість цього Європі слід було б сприяти єдності між арабськими державами і мусульманами, що, в кінцевому підсумку, послужило б згодою між християнами і мусульманами, вважає єрарх.

Григорій III з 2000 р. очолює 1.6-мільйонну спільноту мелькітів. Резиденція Мелькітської католицької Церкви знаходиться в Дамаску.