"Mens sana in corpore sano – В здоровому тілі здоровий дух"
  • Срд, 10/04/2013 - 23:52

8 квітня в Івано-Франківському Муніципальному фізкультурно-оздоровчому центрі розпочався турнір з міні-футболу на кубок Івано-Франківської Архієпархії. Організаторами турніру стали: Комісія у справах мирян Івано-Франківської Архієпархії спільно з Обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

«Учасниками змагань були команди всіх деканатів Архієпархії та представників її структур. Змагання проходило у два етапи. Учасники були поділені на дві вікові категорії – до і після 15 років. Кількість команд першої вікової категорії налічувала 20, а другої  - 25. Також було три команди священиків» - зазначив о. Микола Крушець, голова Комісії у справах мирян.

Дане спортивне дійство організовано на основі Пастирського листа Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом» та присвячене 1025 річниці хрещення Русі-України і Року Віри.

Турнір розпочався реєстрацією учасників та жеребкуванням, після якого звучав гімн України. Відтак, митр. прот. Олег Каськів, протосинкел Архієпархії, молитвою та благословенням учасників відкрив змагання. Він також звернувся до учасників турніру, підкреслюючи важливість такого заходу як можливості продемонструвати свої спортивні навички, обмінятися досвідом та просто поспілкуватися з ровесниками. Такі змагання проводяться вперше, однак о. Олег запевнив, що вони проводитимуться щороку.

Варто також сказати, що на даному турнірі були присутні голова Обласної федерації футболу та представники міських і обласних спортивних комітетів. Арбітрами змагань були представники Обласної федерації футболу.

Доречно зазначити, що у цьому футбольному змаганні взяли участь і дві команди з Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата – одна команда складалася із семінаристів, а до складу другої ввійшли священики семінарії.

Турнір  закінчився 9 березня з такими результатами:

Молодша група І місце – «Вікторія» м. Івано-Франківськ, ІІ місце– «Сокіл» м. Долина, ІІІ місце– «ФК Галич»;
Старша група І місце – «Колос» с.Братківці, ІІ місце – «Вихор» с.Ямниця, ІІІ місце – «ФК Берлоги».
На урочистій частині завершення змагань митр. прот. Олег Каськів – Протосинкел Архієпархії подякував всім учасникам, тренерам, священикам, арбітрам та від імені Митрополита Володимира, вручивши командам, які виграли перші місця - кубки та медалі, а командам, які зайняли друге і третє місце були вручені медалі та грамоти.

За матеріалами http://ifds.org.ua / http://www.if-eparchia.org.ua