Мер Івано-Франківська: Ми прямуємо в християнську Європу, а не до заперечення сімейних цінностей
  • Птн, 25/03/2016 - 01:22

Як повідомляє офіційний сайт Івано-Франківської міськради 23 березня цього року в Івано-Франківську  пройшов «Марш за життя і сімейні цінності», організований ГО «Івано-Франківський Християнський рух за життя» за підтримки християнських конфесій. До акції долучився і міський голова Івано-Франківська пан Руслан Марцінків.

Ідея маршу – проголосити цінність людського життя від самого зачаття та закликати всіх українців докласти максимум зусиль для захисту кожної ненародженої дитини. Такі заходи проходили в інших містах і не лише України, але й усього світу. Вони збирали тисячні колони демонстрантів, які висловили свій протест проти абортів і за збереження християнських сімейних цінностей.

Закінчився марш народним віче. «Зараз, під виглядом європейських стандартів, намагаються затвердити закони, що заперечують сімейні цінності. Ми прямуємо в Європу, але Європу християнську, Європу вільних націй», - виступив на підтримку акції пан Руслан Марцінків. Міський голова наголосив на важливості подібних акцій, які зберігають християнський дух, звичний для Прикарпаття.

Окрім цього Мер Іван-Франківська зазначив, що патріотом може бути тільки справжній християнин: «Перед виборами мене в ефірі "1+1" запитали: чи може бути гей патріотом? Я сказав, що ні. Патріотом може бути тільки християнин, справжній патріот – той, хто вірить в Бога». Також пан Марцінків наголосив на облудності тверджень, що начебто рух в Європу заперечує сімейні цінності: «Наші опоненти дорікають, що нібито Європа інша, але я нещодавно був у Польщі. У Польщі, яка є успішною європейською країною, яка зробила величезний прорив, діє закон про заборону абортів».

Як повідомляє сайт «Тримай Kurs», міський голова Івано-Франківська подякував усім учасникам маршу та пообіцяв робити максимум, щоб у місті проводилися не тільки акції, але й реалізовувались соціальні проекти щодо запобігання абортам.

"Ми повинні стояти на своїх християнських національних цінностях", – завершив виступ Руслан Марцінків.