Мережу сколихнуло фото, на якому єпископ благословляє священика, що перебуває в зоні карантину вірусу Ебола
  • Птн, 01/06/2018 - 12:47

Фото, на якому зображений священик, котрий стоїть на колінах в той час, як єпископ благословляє його через подвійний паркан, сколихнуло соціальні мережі. Священика з Конго помістили в зону карантину після того, як в нього діагностували вірус Ебола.

Місцевий єпископ прийшов відвідати його та уділити благословення.

Як інформує Catholic Herald, отець Амбунга заразився вірусом Ебола тоді, коли уділяв служіння вмираючому пацієнту.

Відповідно до наразі не підтверджених даних, після перебування в карантині, священику провели додаткове обстеження, в результаті якого ознак вірусу Ебола в нього не виявили, тому відпустили додому.

За даними Міністерства охорони здоров’я ДР Конго, під час останньої хвилі поширення вірусу Ебола померло 25 інфікованих. Попередні спалахи хвороби відбувались по різних куточках країни, однак теперішній сконцентрований в місті-мільйоннику Мбандака на заході країни.

Як повідомили представники місцевого "Карітасу", їхні групи активно працюють в місті, дбаючи про запобігання зараженню, чистоту води, гігієну, мобілізацію населення та комунікацію. Значну допомогу працівникам "Карітасу" надають священики, монахи та монахині, а також вчителі і медсестри, котрі працюють на уражених територіях.