Мері Вагнер: молитва, адорація Пресвятих дарів і пошук Божої волі дають силу захищати найслабших
  • Птн, 22/05/2020 - 01:38

Молитва, адорація Найсвятішого Таїнства, пошук Божої волі – дають силу канадській католичці Мері Вагнер стояти на боці зачатих дітей, навіть ціною відмови від комфортного життя та власної свободи.

Сьогодні 46-річна жінка провела за ґратами загалом 6 років життя. Вона досі не розкаюється за сумнозвісний «злочин» захисту життя ненароджених дітей. Після кожного звільнення з в'язниці вона повертається до абортивних центрів і закликає жінок, які йдуть туди, не вчиняти злочину, якого вони ніколи не зможуть змінити.

Натхненням цієї діяльності на стороні найслабших осіб була подібна позиція співвітчизниці Вагнер, Лінди Гіббонс, засудженої вже, у загальній кількості, до 11 років ув’язнення. Відповідно Мері Вагнер дала приклад американській кампанії «Red Rose Rescue». Цими днями поліція заарештувала загалом щонайменше сім захисників життя з RRR за мирні акції перед абортивними центрами у Вашингтоні та Гранд-Репідс (штат Мічиган).

Під час щорічного, цього разу лише віртуального, Маршу за життя, Мері розмовляла з Метью Войцеховським, віцеголовою організації «Campaign Life».

"Молитва, Метью, це справді молитва", – відповіла вона на запитання про джерело відваги для такої великої самопожертви.

"Я вдячна, не думаю, що Бог привів би мене до цього без підготовки в монастирі та розуміння пріоритетності молитви, особливо адорації", – зізналася вона.

"Щороку, відколи я переїхала до Торонто 2010 р., могла присвятити деякий час після того, як вийшла із в’язниці, щоби віддати все Богові й справді запитати в Нього: «Чи маю продовжувати цей шлях?» – додала Мері.

 "Отже, справді підпорядкуватися Йому і запитати про Його волю було тим, що дає мені цю впевненість. Я думаю, що якщо ми знаємо Його волю, те, що Йому найбільш миле, то Він дає нам ласку виконати її і цю впевненість", – сказала вона.

Канадська захисниця ненароджених дітей згадала св. Терезу від Дитятка Ісус як «неоціненну приятельку» і приклад любові, зрозумілої не обов'язково як готовність до великих справ, але як вірність навіть у малих справах.

До того ж, на довірі до нашого Отця базується діяльність задля захисту ненароджених дітей, матері яких приходять до абортивних центрів. За це католичка з Торонто регулярно з’являється в суді і отримує вироки. Її «злочин» місцевий кримінальний кодекс оцінює максимум на шість місяців позбавлення волі. Однак перебування за ґратами зазвичай триває довше, оскільки Вагнер не погоджується з умовами звільнення під заставу, тобто триматися подалі від абортивних фабрик смерті. Вона б мала покаятися, але немає причин, щоб вона шкодувала про те, що робить. Її служіння добру також можливе за ґратами, де вона зустрічає вагітних жінок, які потребують духовної підтримки та свідчень вірності Христові.