Мешканці Англії та Уельсу довірять країну та себе Матері Божій
  • Чтв, 26/03/2020 - 18:41

29 березня мешканці Англії та Уельсу довірять країну та себе Марії, просячи про навернення та повторну євангелізацію цієї землі. В умовах боротьби з пандемією коронавірусу акт віддання себе в опіку Матері Христовій набуває особливого значення. Духовна підготовка до цієї події триває вже два роки.

Довірення обов’язково відбудеться, – каже єпископат Англії та Уельсу. І хоча пандемія коронавірусу заважає нам здійснити це в церкві, ми незмінно залишаємось із Христом та один з одним у духовній єдності. Тому особисте довірення себе Марії можна здійснити де завгодно, індивідуально та в сім’ї, разом із священниками, які в той час будуть молитися в церквах та соборах.

Католицька Церква в Англії наголошує, що акт доручення буде чимось більшим, аніж просто релігійний обряд. Якщо до нього приєднається достатня кількість людей, він може мати великий духовний вплив на країну.

Як наголошує Санктуарій Матері Божої у Волсінгемі: Англію вирвав з її давньої католицької віри Генріх VIII під час Реформації, вона досі не виконала свого католицького призначення.

Існують пророцтва кількох святих, що Англія відіграє значну роль у Церкві, а її відданість Марії принесе велику віднову. Св. Іван Віанней казав, що Церква в Англії поверне собі давню пишність. Св. Домінік Савіо 1856 р. просив св. о. Івана Боско переказати тодішньому Папі Пію IX, що «Бог готує великий тріумф для Церкви в цій країні». Домінік пояснив о. Боско, що в нього було видіння, в якому він побачив туманну рівнину і почув слова: «Це Англія». Потім він побачив як до нього наближається постать у папських шатах, тримаючи в руці величезний палаючий факел, і знову почув слова: «Цей факел – католицька віра, яка має освітити Англію».

Уперше Англія довірила себе Марії наприкінці XIV ст. В умовах величезних політичних потрясінь король Річард II довірив країну Матері Христовій. Англію тоді називали «приданим Марії».