Мешканці ірландського острова: радіємо, що нам призначили священика на Різдво
  • Птн, 23/12/2016 - 16:21

Мешканці віддаленого ірландського острова Торі радіють, що їх молитви були вислухані і на Різдво цього року до них приїде католицький священик, щоб відправити святкову Літургію.

Раніше о. Кієран Кріг впродовж чотирьох років жив на острові, розташованому на відстані 15 км від графства Донегол, однак у вересні його перевели на іншу парафію. Від того часу спільнота на острові, що налічує близько 150 осіб, залишилась без священика, за винятків, коли вдавалось перевезти паромом іншого священика. На даний час в дієцезії ще не зробили нового призначення на острів, інформує Catholic Herald.

Різдво мешканці острова Торі святкують по-особливому. 23 грудня на гелікоптері до них прилітає Санта і привозить з собою подарунки для дітей. В надвечір’я Різдва є традиція дарувати подарунки старшим людям – зазвичай коробки зі солодощами. А вже потім – Різдвяна Літургія, яка для мешканців є дуже важливою.

На острові, довжиною всього 5 км, релігія відіграє дуже важливу роль у спільноті, яка говорить квітучою ірландською мовою. За їх словами, залишки монастиря, який ще в VI ст. заснував Св. Колумба, є свого роду форпостом сильної християнської традиції.