«Ми маємо використати всі можливості для мирного врегулювання конфлікту… але не ціною соборності України», – Глава УГКЦ
  • Чтв, 24/04/2014 - 16:54

Розпочалася пряма інтервенція в Україну збройних сил сусідньої держави. Наша держава втягнута у військовий конфлікт. Гадаю, що вся світова громадськість зараз знаходиться на стороні України, бо сусідня Росія виступила агресором.

Про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час телемарафону на Громадському телебаченні.

Предстоятель Церкви зазначив, що всі три революційні місяці УГКЦ була зі своїм народом. За його словами, з ним вона залишиться і надалі: «Ми маємо використати всі можливості для мирного врегулювання конфлікту, але якщо, не дай Боже, доведеться бути на полі бою, то УГКЦ готова до капеланського служіння». Глава Церкви зазначив, що кожен громадянин повинен бути готовий стати на оборону незалежності та суверенності України.

Також Верховний Архиєпископ УГКЦ зауважив, що діяльність ВРЦіРО протягом цих місяців показала, що Церкви сьогодні є консолідованими. «Жодна неправда і насилля не було покрите церковною мовчанкою. У цьому ми єдині», – прокоментував він, додаючи, що в той час, коли існує небезпека для України, усякі міжконфесійні суперечки повинні бути відсунуті на задній план.

«Ми повинні бути готовими навіть віддати своє життя, щоб зберегти неподільну соборну Українську державу. Попри те, що наша держава є багатонаціональною і багатоконфесійною, ми всі повинні бути разом, щоб відстояти свою державу», – сказав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ