«Ми обираємо не особу Президента, а майбутнє нашої держави», – Блаженніший Святослав
  • Птн, 23/05/2014 - 23:35

У суботу, 24 травня, члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій разом з представниками влади будуть молитися в соборі Святої Софії Київської. Молитва розпочнеться о 13.00.

Як зазначив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), крім того, у всіх храмах і релігійних організаціях відбуватимуться молитовні чування, Божественні Літургії та інші молитовні заходи.

«Аби ми спільно могли стояти перед Божим обличчям і вимолити в Господа Бога Президента, який би був миротворцем для нашої держави і перевів би її через цей непростий період і послужив фактором стабілізації, заспокоєння українського суспільства», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви закликає всіх віруючих людей обов’язково взяти участь у виборах і по совісті проголосувати. «Вибори відбуваються в дуже драматичних обставинах нашої країни. В історичний момент України, коли ми обираємо не особу Президента, а майбутнє нашої держави», – наголосив Блаженніший Святослав.

Він вкотре підкреслив, що Україна сьогодні, як ніколи, потребує легітимно обраного Президента.

Він також закликав усіх в жодному разі не піддаватися корупції і не голосувати за тих, хто намагається підкупити виборців. Бо корупція, пояснює Глава Церкви, – ознака духовної хвороби. «І якщо той чи інший кандидат хворіє на цю недугу, то йому не можна довірити майбутнє країни», – вважає Блаженніший Святослав.

Тож, він просить застановитися над відповідальністю такого кроку як віддати свій голос за того чи іншого кандидата.

Департамент інформації УГКЦ