«Ми помилились». Засновниця трансгендерної клініки шкодує, що калічила дітей
  • Втр, 21/03/2023 - 23:23

Блокатори статевого дозрівання не є «такими реверсивними, як ми завжди вважали, а також мають довготривалий вплив на розвиток та ріст дітей, у тому числі  роблять їх безплідними і впливають на ріст їхніх кісток».

Про це нещодавно розповіла засновниця гендерної клініки та колишня професорка Університету Торонто, додаючи, що шкодує з приводу того, що допомагала калічити дітей і визнаючи, що більшість гендерно-невизначених дітей переростають цю дисфорію до періоду дорослого життя.

Д-р Сюзан Бредлі виступила проти популярного способу підтвердження трагсгендерної ідентичності в дітей шляхом «підсадження» їх на блокатори статевого дозрівання. Вона, як медичний експерт, підтвердила, що трансгендерні медикаменти та операції є небезпечними, проте продовжує дотримуватись позиції, що особа може змінити свій гендер.

Бредлі шкодує, що її клініка брала участь у застосуванні блокаторів статевого дозрівання у випадках гендерної дисфорії, бо тепер вважає, що вони лише загострюють відчуття замішання у дітей, яке вони в іншому випадку б переросли. Вона також висловила занепокоєння побічними ефектами цих медикаментів.

«Ми помилились. Блокатори статевого дозрівання не є такими реверсивними, як ми завжди вважали, а також мають довготривалий вплив на розвиток та ріст дітей, в тому числі  роблять їх безплідними і впливають на ріст їхніх кісток»,– розповіла вона.

«Ми вважали, що ці препарати є відносно безпечними, і ендокринологи також так нам казали, що не слід хвилюватись»,– продовжила вона. Бредлі визнала, що такою практикою вони порушили лікарський принцип «не нашкодь».

«Ми постійно шкодимо вразливим пацієнтам, які є під нашою опікою»,– сказала вона, додаючи, що ситуація, свідком якої вона стала, є морально і медично жахливою».

За матеріалами LifeSiteNews