Ми повинні бути знаками надії. Папа Франциск у Кастель Ґандольфо
  • Нед, 14/07/2013 - 13:54

«Я прибув сюди, щоб провести день зустрічі із мешканцями Кастель Ґандольфо, з паломниками та всіма відвідувачами, які небезпідставно люблять це місце, зачаровані його красою», – цими словами Папа Франциск привітався з учасниками зустрічі, яка відбулася на внутрішньому подвір’ї літньої резиденції Вселенських Архиєреїв в містечку Кастель Ґандольфо, розташованому 40 кілометрів на південь від Риму.

Зазвичай, з початком літнього періоду, коли у Ватикані скасовано приватні та загальні аудієнції, Римські Архиєреї переїжджають до літньої резиденції. Саме там, протягом останніх років, проводив літній відпочинок Папа Венедикт XVI. Але Святіший Отець Франциск вирішив залишитися у Ватикані, а тому вибрав неділю, 14 липня 2013 р., щоб вшанувати громаду Кастель Ґандольфо та скласти подяку персоналові, який працює в літній резиденції.

Вранці Папа виїхав автомобілем з Ватикану, прибувши до Кастель Ґандольфо приблизно о 9:30 місцевого часу. Не зважаючи на те, що навіть ранок вже був спекотним, тисячі мешканців та гостей містечка заповнили площу перед Апостольським Палацом, щоб привітати Святішого Отця та опівдні помолитися з ним молитву «Ангел Господній». Зазначимо, що Папа Франциск прибув сюди вдруге за час свого понтифікату. Перший раз він був тут, коли наприкінці березня відвідував свого попередника Венедикта XVI.

В зустрічі, крім працівників літньої резиденції, взяли участь місцевий єпископ Преосвященний Марчелло Семераро, Ординарій Албано та мер містечка пані Мільвія Монакезі. Саме через них Святіший Отець переказав вітання місцевим парафіям, чернечим спільнотам і всій міській громаді, заохочуючи мешканців містечка «бути знаком надії і миру», наголошуючи, що це дуже важливо. «Ми повинні завжди бути знаком надії і миру», – сказав він.

«В ці хвилини моя думка лине до блаженного Івана Павла ІІ та Венедикта XVI, які любили проводити частину літнього періоду в цій папській резиденції. Багато з вас мали змогу зустрічатися з ними та їх приймати, зберігаючи про них милі спогади. Нехай їхнє свідчення, – побажав Папа Франциск працівникам літньої резиденції, – буде для вас заохоченням для щоденної вірності Христові та постійного старання вести життя, послідовне з вимогами Євангелія та з навчанням Церкви».

Святіший Отець ввірив присутніх материнському заступництву Пречистої Діви Марії та попросив молитися за нього: «Також і ви, – сказав Папа, – моліться за мене, я цього потребую, і за моє служіння. Ще раз всім вам дякую та від щирого серця благословлю». Уділивши Апостольське благословення, він особисто привітався з кожним з присутніх.

У програмі візиту – проказування молитви «Ангел Господній» та обід зі спільнотою Отців Єзуїтів, які працюють у розташованій в літній резиденції Ватиканській обсерваторії.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va