«Ми сьогодні молимося за усіх, хто поклав свою цеглинку – своє серце у будову цього храму», – Владика Йосиф Мілян
  • Суб, 18/08/2018 - 16:28

«Ми молимося сьогодні за тих, хто перейняв від Спасителя будувати цей храм Божим Словом. Це єреї, які тут служать, диякони, хор і ті, що творять народ Божий. Ми сьогодні молимося за всіх наших вірних від Нової Зеландії, Австралії до Америки, Канади, Бразилії, Аргентини. Бо з усіх цих континентів сюди сходились кошти на будівництво Собору»,– про це сьогодні, в Патріаршому Соборі говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди відзначення 5-річчя освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

У своєму слові Владика зазначив:«Господь робить чуда не тільки в одному моменті нашого життя, Господь відкриває кожній людині світ по своєму. Усі ми розуміємо прохання, щоб очі наші відкрились. Господь відкриває нам через інтелект, через те, що здобуваємо знання про світ та закони природи».

Ведучи далі Архиєрей зауважив, що храм завжди був місцем де людина в особливий спосіб може просити Бога, щоб очі наші відкрилися: «Ми сьогодні святкуємо п’ятиріччя освячення цього храму. Цей храм щонеділі наповнюється народом Божим, народом добрим, народом, який прагне чогось більшого аніж хліба і видовищ. Це є свідоцтво того, що Бог і надалі діє. Лише б не забракло в світі тих, які будуть просити – змилуйся, помилуй нас, щоб очі наші відкрилися, а Бог завжди готовий їх відкривати й ощасливлювати кожну людину», – наголосив Єпископ.

Опісля Владика зазначив, що кожна подія зокрема будівельного характеру мусить мати своє завершення, але якщо говорити про будову храму, то вона мусить тривати вічно: «Тут на цьому місці ми будемо, ще довго будувати зокрема храм з цеглинок людських душ. Це найважливіша будова у Божому ділі, щоб ширити Його Царство на цій Землі», – наголосив Архиєрей.

Прес-служба Київської архиєпархії