«Ми спромоглися дійти до 500 тисяч людей через фонд Акції Папа для України»
  • Срд, 27/12/2017 - 12:18

На святвечір, 24 грудня, в київському Прокатедральному костелі святого Олександра, апостольський нунцій в Україні, Його Преосвященство Архієпископ Клаудіо Гуджеротті, виголошуючи проповідь, згадав тих, для кого це Різдво затьмарене війною. І також сказав кілька слів про Акцію «Папа для України», через яку можемо відчути близькість католицької Церкви до всіх, хто страждає.

       «…Є одна річ, яка тяжіє в мене  на серці. Тиждень тому я перебував в зоні війни в Луганську і Донецьку… Війна є найірраціональнішою і найбезглуздішою річчю, яку може чинити людина. Поки я дивився на дитятка Ісуса з розпростертими обіймами, пригадував людей, які протягом 16 годин чекали, щоб перейти з одного боку на інший. Я бачив жінок, які схилялися, падали і навіть вмирали в чергах, проходячи контроль. Це має припинитись…

      Молімося, дорогі брати і сестри, щоби це було останнє Різдво, в якому ми споглядаємо такі жахіття. І це є побажання, які складаю вам також від імені Папи. Ви знаєте, що його допомога для України продовжується. Ми спромоглися дійти до 500 тисяч людей через фонд Акції «Папа для України». Останнім часом ще 5 мільйонів євро були виділені. Але все буде марним, поки триватиме війна. Бо коли ти відбудовуєш житло, а на наступний день його знову обстрілюють, ця допомога немає сенсу. Якщо продовжуватиметься війна, буде потрібно безкінечна кількість фондів…

     Цієї ночі, дорогі брати і сестри, відчувайте близькість всієї католицької Церкви до України і до тих, хто страждає… Я не хочу зіпсувати вам  свята, але я живу в цій країні і відчуваю понегіднення, бо бачу прекрасну і дивовижну землю, яка стоїть на колінах.

    Сьогодні Папа обіймає усіх вас. І кожному з вас каже: «Молись і придумай, винайди спосіб, щоб принести мир. Бо мир залежить також і від тебе». І це те побажання з яким Папа звертається до вас цієї святої ночі. Щоб вибухи зброї змінились на оплески щастя. Тоді будемо дивись вгору і побачимо ангелів, які співають: «Слава во вишніх Богу, і мир на Землі людям, яких Він любить»  –  виголосив апостольський нунцій в Україні, Його преосвященство Клаудіо Гуджеротті.

   Нагадаємо також Папа римський Франциск  в традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi/Місту і світу, молився за мир для України. “Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми сім’ями страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, і від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь скоріше дарував мир цій дорогій країні”, – сказав Папа Франциск, виступаючи після молитви Ангел Господній 25 грудня з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.