«Ми воскресаємо бо відзначаємо в молитовній пам’яті тих, які заступили цей радіоактивний попіл», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Срд, 24/04/2019 - 10:55

«Ми воскресаємо, бо відзначаємо в молитовній пам’яті тих, які заступили цей радіоактивний попіл. Зупинили цю техногенну катастрофу не тільки над Україною, а над цілим світом. Тому вічна їм пам’ять і молимо у всевишнього Бога їм вічної радості з Богом і воскресіння разом з ним», – про це говорив 23 квітня 2019 року, Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, під час концерту реквієму, до 33-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Звертаючись до присутніх Архиєрей зазначив: «Україна платить жертвою крові цілі століття, тридцять три роки минуло від Голгофи України, що сталася під «Зіркою Полин» – Чорнобиль. Нас знову розп’яли, але той хто готовий з Богом бути розп’ятий у вірі у Господа особливо у третій день воскресне. Якщо розпинаємо свої гріхи, свій негатив, якщо признаємося до нього і хочемо бути завтра кращими обов’язково воскресне дух, ідея, свобода і народ».
Зазначимо, що Вже 18 рік поспіль, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація «Афганці» Чорнобиля» разом з Національним педагогічним університетом ім. Михайла Драгоманова запрошують всіх небайдужих вшанувати Чорнобильську трагедію. 

Прес-служба Київської архиєпархії