«Ми завжди бажали єдності з вічним Богом та зі всім добрим людом», – Владика Йосиф Мілян
  • Втр, 14/08/2018 - 21:50

«Згідно дослідницьких проектів, які зробила Церква в нашому християнстві, саме в цей день, коли вшановуємо Чесне Дерево, наша Церква святкувала річницю Хрещення Руси-України. Тому сьогодні, у Києві, ми звершуємо відзначення 1030-ти ліття величної та благодатної події, яку вчинив нам Господь за посередництвом рівноапостольного Князя Володимира», – про це сьогодні, в Патріаршому Соборі говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час Архиєрейської Божественної літургії з нагоди відзначення ювілею 1030-річчя Хрещення України.

У своєму слові Владика зазначив: «Ми завжди бажали єдності з вічним Богом, шукали за ним. Тому, сьогодні, в знак вдячності вшановуємо Святих Рівноапостольних Володимира та Ольгу за це велике діло, яке вчинили вони для нашого народу та нашої землі».

Ведучи далі Архиєрей зауважив, що наш народ завжди бажав єдності зі всім добрим людом, а відтак бажав єдності зі Святим Апостольським Престолом: «Тому в 1596 році ми відновили єдність з намісником Святого Апостола Петра. Велика благодать, що після перемін в Україні, представник Святішого Отця – намісника Святого Апостола Петра, сьогодні представляє Його особу в нашій Україні і в нашому християнстві», – наголосив Єпископ.

Опісля Владика зазначив, що сьогоднішнє святкування є особливе тому, що на цій молитві присутній Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, Апостольський Нунцій в Україні. Відтак, Владика запросив до Слова представника Папи Римського.

Звертаючись до присутніх Архиєпископ Клаудіо подякував за запрошення до молитви та святкування цієї славетної події: «Для мене є надзвичайно великою радістю бути тут з вами, щоб передати вам обійми Святішого Отця. Він сьогодні є дуже близько разом з нами і так само радіє з цього Великого Ювілею. Єднаємося так само з Блаженнішим Святославом, який сьогодні звершує візит у Сполучені Штати Америки. Надзвичайно прекрасно, що після усіх святкових подій, які згадують цей ювілей, ми збираємося в церкві, щоб звершувати Євхаристію. Тому, що понад усіма цими промовами саме Євхаристія є найдосконалішим способом подяки Богу», – зазначив Нунцій.

Більше фото тут

Прес-служба Київської архиєпархії