Міграційна криза: Папа прийме 80 європейських мерів
  • Втр, 06/12/2016 - 15:54

80 мерів європейських міст зберуться 9-10 грудня у Ватикані на зустріч, присвячену проблемам біженців і мігрантів. Форум, організований Папською академією наук, пройде на тему «Європа: біженці - наші брати».

«Цей саміт був скликаний, щоб привернути міжнародну увагу до проблеми збільшення кількості біженців на нашій планеті, яка загрожує світовій стабільності», - йдеться в спеціальному повідомленні Залу Печаті Святого Престолу. На сьогодні у всьому світі налічується 125 мільйонів біженців.

У перший день зустрічі її учасники будуть прийняті на аудієнції Папою Франциском. В результаті форуму планується визначити напрямки діяльності європейських міських адміністрацій для належного прийняття людей, що рятуються від воєн, насильства і бідності.

КМЦ нагадує: Як повідомила минулого року газета Ватикану L'Osservatore Romano, лише католицькі парафії Італії, святилища, монастирі та інші релігійні установи прийняли близько 27 000 мігрантів та біженців. Їх кількість зросла з 23 000 людей, зазначених у вересні 2015 року, коли Папа Франциск звернувся до кожної парафії в Європі із закликом захистити і облаштувати, принаймні, одну сім'ю біженців.