Мігранти та їхні родини здійснять прощу до с. Страдч
  • Срд, 17/04/2013 - 23:54
Мігранти та їхні родини здійснять прощу до с. Страдч

20-21 квітня, за благословенням Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського, відбудеться нічна піша проща мігрантів та їхніх родин з архикатедрального собору Святого Юра у Львові до с. Страдч, що на Львівщині.

Зустріч прочан відбудеться у суботу 20 квітня о 17.00 у приміщенні конференцзалу, що неподалік собору Святого Юра. Тут мігранти, а це переважно заробітчани, разом з рідними зможуть познайомитись між собою та поділитись наболілими проблемами. Згодом проща розпочнеться спільною молитвою до Богородиці в архикатедральному соборі Святого Юра. Відтак о 21.00 прочани вирушать до Страдча.

Як повідомила Марія Гапук, референт у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архиєпархії, цьогоріч проща буде присвячена Року віри, що його офіційно проголошено в УГКЦ. Також впродовж паломництва семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа провадитимуть реколекції на тему «Піст – умова для воскресіння».

Прочан супроводжуватиме духівник, який під час духовної мандрівки уділятиме Святу Тайну Покаяння.

Завершиться паломництво Божественною Літургією та Хресною дорогою, які служитимуть у с. Страдч в неділю, на світанку.

Зазначимо, що організаторами паломництва, як зазвичай, виступили Пасторально-місійний відділ УГКЦ та референтура у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архиєпархії.

Прес-служба Львівської архиєпархії