Микола Іщук зі Львова вирушив у велопрощу до могили святого Якова в Сантьяго-де-Компостела в Іспанії
  • Суб, 01/10/2022 - 15:24

Депутат Львівської облради Микола Іщук із благословення Митрополита Ігоря вирушив зі Львова у велопрощу паломницьким Шляхом Святого Якова. Відстань від України до могили святого Якова в Сантьяго-де-Компостела в Іспанії ― понад чотири тисячі кілометрів.

«Сьогодні в паспорті паломника з’явилася перша відмітка. Для мене це перш за все ― духовна місія. Моя мета ― подякувати за підтримку, наголосити, що перемога у війні ― наша спільна справа, а також зібрати кошти на реабілітацію українських воїнів у комунальному закладі «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи», ― написав на своїй сторінці Микола Іщук.

У листі із благословенням на поїздку зокрема зазначено:

«Сподіваємося, що Ваша паломницька велопроща буде доброю нагодою для привернення уваги європейців до теми російської агресії проти України та закликом до благодійності, а залучені кошти під час велопрощі, стануть вагомою фінансовою допомогою, скерованою на лікування та реабілітацію поранених українських воїнів, що проходять лікування у Львівському обласному госпіталі ветеранів та та репресованих ім. Ю.Липи».

Паломник проїде через п’ять країн: Польщу, Чехію, Німеччину, Швейцарію, Францію.

«Переконаний, що «Європа ― наш спільний дім, ми всі дуже близькі один до одного. Щоб потрапити в Європу, потрібно проїхати через Україну, а це виявилося нереальним завданням для Росії завдяки нашій волі до життя і завдяки допомозі вільних людей вільного світу, в тому числі Європи. В Україні зараз війна. Кожен українець своєю вірою та вчинками сьогодні наближає перемогу добра над злом. Перемога заради мирного майбутнього в Європі та в усьому світі – наше сьогоднішнє спільне завдання».

Микола Іщук прагне привернути більше уваги до зла, яке несе Росія, яке українці вже відчули. А також закликати людей до милосердя в молитві на шляху паломника.

Маршрутом проходитиме збір добровільних пожертв на лікування, реабілітацію, протезування та відновлення поранених українських воїнів, які перебувають на лікуванні у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни.

Свою велопрощу паломник реалізується у партнерстві з Благодійним фондом «З Янголом на плечі» та Львівським госпіталем ветеранів війни, під патронатом Львівської обласної ради та Львівської обласної військової адміністрації.

Тисячу QR-кодів з посиланням на сайт благодійного фонду та номерами рахунків залишу в різних місцях по маршруту. Через смартфони кожен охочий може швидко сканувати код та перерахувати кошти.

«Вірою і дією будь разом з Україною» ― закликаю кожного робити все можливе і навіть більше, щоб наблизити перемогу України».

За перебігом велопрощі стежте на сторінці Миколи Іщука, де планує ділитися враженнями і фото.