Миколаїв – мета третього «Каравану миру» італійських громадських організацій
  • Пон, 29/08/2022 - 17:33

До України знову вирушають 50 волонтерів, що представляють італійське громадянське суспільство, які привезуть гуманітарну допомогу до Миколаєва, а повертаючись, допоможуть в евакуації тим, хто цього потребуватиме.

У понеділок, 29 серпня 2022 р., з Італії вирушає третій «Караван миру», організований мережею «#Stopthewarnow», що згуртувала понад 175 італійських громадських організацій, між якими також католицькі. Перший спільний караван миру, організований ними, прибув 1 квітня до Львова, привізши гуманітарну допомогу та евакуювавши до Італії 300 людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Відтоді окремі асоціації проводили свої гуманітарні місії, а наприкінці червня відбувся другий спільний захід, що включав відвідини Одеси та Миколаєва.

Метою третього каравану миру, в який вирушають 50 волонтерів, що представлятимуть організації мережі «#Stopthewarnow», є портове місто Миколаїв, яке страждає від щоденних обстрілів. Там вже три місяці живуть італійські волонтери зі Спільноти святого Івана ХХІІІ. Серед учасників каравану – єпископ Джованні Ріккюті, Ординарій Альтамури та Голова організації «Pax Christi», який також представлятиме італійський єпископат.

«Ми поїдемо до міста, розташованого недалеко від лінії фронту, щоби не залишати наодинці людей, які вже шість місяців перебувають під гнітом бомб. Люди запросили нас розділити з ними їхні тривоги та страх», – розповів для інформагентства SIR Альберто Капанніні зі Спільноти святого Івана ХХІІІ, що відвідує Україну від початків широкомасштабного вторгнення. Він зазначив, що група привезе гуманітарну допомогу, а на зворотній дорозі забере людей, які потребують евакуації.

«Тут у Миколаєві однією з головних проблем є доступ до води. Російські ракети знищили установки з очищення та опріснення води, через що водопостачання в місті пошкодилося. В значній кількості помешкань з кранів тече вода болотного кольору, яку неможливо використовувати для пиття, приготування їжі чи щоб умиватися», – підкреслив Капанніні, розповівши, що люди кожного дня змушені стояти в чергах, аби поповнити запаси води. «Тому в рамках мережі #Stopthewarnow ми організували збір коштів для придбання двох опріснювачів, які гарантуватимуть забезпечення водою тисячам людей», – додав він.