«Милосердя в солідарності». Зустріч Генеральних Секретарів європейських єпископатів
  • Птн, 01/07/2016 - 16:24

Від 30 червня до 3 липня 2016 р. у столиці Німеччині місті Берліні відбувається 44-та зустріч Генеральних Секретарів єпископатів Європи, що проходить в рамках діяльності Ради Єпископських Конференцій Європи. Її тема звучить «Милосердя солідарності» та розглядається у трьох перспективах: у вимірі, вираженому через прийняття та інтеграцію мігрантів і біженців, у вимірі родини в світлі Апостольського напоумлення «Amoris laetitia» Папи Франциска та у вимірі синодальності, що виражається через синодальність між самими ж єпископатами.

Захід є нагодою для Генеральних Секретарів Єпископських Конференцій та Синодів Європейського континенту ознайомитися з життям Німецької Церкви та обмінятися думками щодо важливих та невідкладних тем. Зокрема, під час обговорення питань, пов’язаних з прийняттям мігрантів, розглянуто не лише ініціативи солідарності, здійснювані Церквою, але й співпрацю з державами. Глава Сирійської Католицької Церкви патріарх Ігнатій Йосиф ІІІ Юнан та представник Об’єднання Єпископатів Африки й Мадагаскару поділилися свідченнями про страждання і потреби тих, які прибувають до Європи в надії знайти прийняття.

Вечір другого дня праці присвячений обговоренню солідарності в родинах у світлі Апостольського напоумлення «Радість любові». Після виступу Берлінського архиєпископа Гайнера Коха, що очолює комісію Подружжя і сім’ї німецького єпископату, генеральні секретарі обміняються досвідом щодо впровадження вказівок, вміщених у Папському документі, у відповідних країнах. Вступом до дискусії про солідарність між єпископатами стане доповідь Апостольського Нунція в Німеччині архиєпископа Ніколи Етеровіча, який від 2004 до 2013 року був Генеральним Секретарем Синоду Єпископів у Ватикані.