Мільйон примірників молодіжних катехизмів для бразильської молоді
  • Нед, 28/04/2013 - 21:41

До початку 28-го Всесвітнього Дня Молоді в бразилійському Ріо-де-Жанейро залишилося менше, ніж 100 днів. Організатори очікують, що на зустріч з ровесниками та спільну молитву з Папою прибуде понад два мільйони юнаків та дівчат з усього світу.

 

Тим часом бразильські дієцезії та молодіжні рухи готуються отримати один мільйон примірників молодіжного катехизму «YouCat», перекладеного португальською мовою. Спонсором видання є харитативна організація «Допомога Церкви в потребі». Як пояснив архиєпископ Жасінто Берґман, який очолює біблійну комісію бразилійського єпископату, ця інвестиція «допоможе задовольнити глибоке прагнення молодих поколінь наново відкрити головну суть життя в зустрічі з Христом – дорогою, істиною і життям». «YouCat домомагає підліткам познайомитися з вірою, краще її зрозуміти та поглиблювати», – зауважив Жозе Корреа, директор представництва організації «Допомога Церкви в потребі» в Бразилії. Слід зазначити, що 70% населення цієї країни становлять католики, а четвертині мешканців менше, ніж 24 роки.

 

Пригадаємо, що ідея створення такого катехизму виникла під час приготувань до ВДМ 2011 року, що відбувалися в Мадриді. Це – підсумок Катехизму Католицької Церкви, опублікованого 20 років тому, написаний простою мовою та супроводжуваний численними ілюстраціями. Його приготувала 50-ка молодих людей під проводом Віденського архиєпископа кардинала Крістофа Шонборна. Вперше надрукований 2011 року, «YouCat» був розповсюджений італійською, французькою, англійською, іспанською, німецькою та польською мовою. У 2012 році, з нагоди Апостольського візиту Папи Венедикта XVI до Лівану, його перекладено арабською.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va