Міністр культури Грузії вважає, що спірні церкви є католицькими
  • Втр, 12/11/2013 - 12:16

Міністр культури і охорони пам'ятників Грузії Гурам Одішарія заявив, що ряд церков на території Грузії, приналежність яких оскаржується, є католицькими, пише «Netgazeti». При цьому Одішарія підкреслив, що «католицьке має бути повернуте католикам».

Міністр культури повідомив журналістам, що комісія з вивчення питання приналежності  спірних храмів, вже створена і працює.

Гурам Одішарія вважає, що п'ять храмів, про які ведеться дискусія між католиками і православними, є католицькими. Хоча при цьому додає, що питання не вивчене повністю.

У редакційній статті повідомляється, що ще до свого обрання на пост міністра культури, Гурам Одішарія запевняв журналістів: комісія з вивчення питання спірних церков буде створена. Однак протягом семи місяців означену комісію не вдавалося укомплектувати, що міністр пояснює «високою температурою» навколо цього питання.

«Ми почали активно працювати в даному напрямку. Їздимо в регіони, зокрема, в селище Удеші, де знаходиться католицький храм. Місцева католицька паства зверталася зі скаргами, з вимогою вивчити це питання і винести вердикт. Це дуже делікатне питання, його слід вирішувати без всякого поспіху, поступово. Температуру напруження пристрастей слід знизити і перейти в режим спокійного обговорення», - зазначив Гурам Одішарія.

За матеріалами www.blagovest-info.ru