Міністр юстиції обговорив взаємодію з представниками Ради Церков
  • Птн, 22/06/2018 - 11:07

Міністерство юстиції розширить співпрацю з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Такі домовленості стали результатом зустрічі міністра Павла Петренка з представниками ВРЦіРО, яка відбулася 21 червня у приміщенні Верховної Ради, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники зустрічі обговорили проблематику забезпечення прав дітей і сімей, боротьби з домашнім насильством та зміцнення моральних засад суспільства. Йшлося також про доцільність підвищення рівня державної сімейної політики шляхом створення відповідного міністерства або державного агентства у справах сім’ї.

З метою системної взаємодії між Міністерством юстиції та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій буде опрацьовано механізм постійних консультацій та участі релігійної спільноти як складової громадянського суспільства в формуванні державної політики з означених питань.

Окрім ієрархів і представників конфесій у зустрічі також взяли участь голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унугрян та виконавчий директор Інституту релігійної свободи Максим Васін.