Міністр закордонних справ України взяв участь в аудієнції з Папою Римським Франциском
  • Чтв, 28/05/2015 - 10:31

В рамках візиту відбулися зустрічі Павла Клімкіна з Держсекретарем Святого Престолу (Главою Уряду) П’єтро Пароліном та з Секретарем з міждержавних відносин (Міністром закордонних справ) Святого Престолу Полом Ґаллахером. В ході перебування Міністр також взяв участь в аудієнції з Папою Римським Франциском.

Під час зустрічі з Папою Франциском Міністр висловив сподівання, що українці неодмінно матимуть нагоду вітати Понтифіка на своїй землі. Павло Клімкін також передав в якості подарунка Папі Римському малюнок українських вихованців дитячого будинку із закликом до Папи молитися за Україну.

На зустрічах з високопосадовцями Святого Престолу ключова увага була присвячена гуманітарній ситуації в Україні. Павло Клімкін подякував за гуманітарну допомогу, яку «Caritas Internationalis» (структура Святого Престолу) надає для постраждалих на Донбасі та внутрішньо переміщених осіб через «Карітас Україна».

Було обговорено останні події на Сході України. Павло Клімкін повідомив співрозмовників про результати нещодавнього Саміту «Східне партнерство» у Ризі та поінформував про заходи, які вживаються українською стороною у контексті мирного врегулювання конфлікту. Міністр висловив вдячність за підтримку Ватиканом територіальної цілісності України та закликав підтримати процес мирного врегулювання в регіоні.

Сторони торкнулися питання залучення т.зв. церковної дипломатії до забезпечення суспільної злагоди та припинення протистояння в Україні. У цьому зв’язку, зокрема, було позитивно відзначено створення Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України, що слугуватиме основою для взаємодії церкви і держави у міжнародних відносинах.

Крім того, Міністр відвідав Товариство «Свята Софія», де зустрівся з Главою Української греко-католицької церкви Святославом (Шевчуком), з керівництвом зазначеного Товариства та з представниками української громади, в т.ч. з молоддю, а також дав інтерв’ю Ватиканському Радіо та популярній газеті «Ла Круа».