Мінкульт України видав заяву щодо переслідування священнослужителів на території АР Крим
  • Втр, 18/03/2014 - 15:09

Заява Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України стосовно переслідувань священнослужителів на території Автономної Республіки Крим:
 

"Останнім часом на території Автономної Республіки Крим зафіксовані випадки переслідування священнослужителів різних конфесій, має місце безпрецедентне порушення прав у галузі свободи совісті та віросповідання, гарантування недоторканності особи.

Як повідомляють засоби масової інформації, банди сепаратистів разом із російськими окупаційними військами намагаються залякати громадян України на території АРК, принизити їх честь і гідність. Чиниться насилля над віруючими людьми, які завжди закликали до міжконфесійного миру та злагоди в автономії.

Вимагаємо припинити практику терору та забезпечити дотримання прав і свобод людини. Звертаємося до міжнародних організацій, громадськості з проханням допомогти убезпечити священнослужителів і віруючих від переслідування.

Крим був і має залишитися регіоном, де мирно живуть і співпрацюють громадяни багатьох конфесій і національностей, толерують і поважають один одного. Переконані, що жодному агресорові не вдасться зруйнувати любов і злагоду в краї.    

 

Голова Департаменту у справах                     

релігій та національностей

Міністерства культури України

Володимир ЮШКЕВИЧ"
 

Джерело: http://mincult.kmu.gov.ua/