Міноборони відзначило допомогу волонтерів Львівської Архідієцезії РКЦ
  • Суб, 25/03/2023 - 13:53

9 березня 2023 року у Митрополичій курії після молитви «Ангел Господній» архієпископ Мечислав Мокшицький привітав особливого гостя, підполковника Олега Дідича, викладача Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові, який прибув з подякою та медалями за сприяння Збройним Силам України для наших волонтерів на чолі з єпископом Едуардом Кавою.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Відзнаки та нагороди від міністерства оборони України удостоїлись: Юрій Поліщук, волонтер та парафіянин з Ходорова, отець Іван Фафула, настоятель із Зимної Води та владика Едуард Кава OFMConv, єпископ-помічник Львівської архідієцезії.

 

«Шановні присутні, сьогодні маю за честь висловити слова вдячності вам, духовенству за вашу роботу, яку ви робите. Прагну подякувати вам за духовну та матеріальну підтримку, – сказав підполковник Олег Дідич, – Ваші молитви, насправді, дуже допомагають. Коли телефоную до військовослужбовців на передовій, вони не просять щось матеріальне, але перш за все, хлопці просять і потребують молитви.

Хочу процитувати слова молодого командира роти, мого побратима Віталія, він нещодавно мені сказав: «Олег, ви тут не розумієте, що таке чудо, але ми там розуміємо трохи більше. Чудо, то коли прилітає ракета біля тебе дуже близько, застрягає і не вибухає. Чудо – це коли є три хати, дві з них зруйновані вщент, а та хата, де були хлопці в середині, залишається. Ми прекрасно розуміємо, що таке чудо…

Звичайно, що найбільша подяка для нас всіх буде тоді, коли закінчиться війна, коли ми переможемо, – підкреслив підполковник, – але сьогодні хочу передати вам вдячність від міністерства оборони України та урочисто вручити вам медалі за сприяння Збройним Силам України».

 

На завершення волонтери, капелани та військові спільно обговорили подальшу співпрацю та план дій у забезпеченні військовослужбовцям необхідної допомоги.