Міносвіти, ЛГБТ і атака на священника: як журналісти намагаються очорнити захисника сімейних цінностей
  • Пон, 05/06/2023 - 19:38

В умовах війни в Україні розгортається дуже неприємна історія з журналістськими маніпуляціями. Львівський священнослужитель Юстин Бойко, ієромонах УГКЦ, піддався серйозній інформаційній атаці з боку деяких медіа, які намагаються ототожнити просімейну позицію із російськими наративами.

Юстин Бойко користується великою повагою та авторитетом на Галичині і є послідовним противником русифікації, гендерної ідеології та неомарксизму. Він опублікував копію меморандуму між Міністерством освіти й науки та ЛГБТ-організацією The Arcus Foundation, в якому сторони домовилися про співпрацю.

Ця інформація поширилася в низці українських телеграм-каналів консервативного та націоналістичного спрямування, а також в деяких російських медіа. З цієї причини журналісти медіахолдингу, який належить дружині мера Львова Андрія Садового, звинуватили Юстина Бойка у російській пропаганді. Це мало вияв як у низці критичних матеріалів, зокрема журналіст Zaxid.net Андрій Дрозда прямо ототожнює просімейну позицію отця Юстина із російськими наративами: «Заяви про те, що ЛГБТ – найбільша загроза для людства, регулярно лунають із Кремля. Путін у своїх промовах не оминає цієї теми».

В ефірі Радіо Марія Юстин Бойко заявив, що інформаційна атака на нього пов’язана із місткою владою Львова, яка усіляко уникає ухвалення постанови проти законопроекту щодо легалізації одностатевих партнерств [цікаво, що Львівська обласна рада таку постанову давно підтримала, за що також отримала критику від Zaxid.net]. Також священнослужитель заперечив обвинувачення журналістів та заявив, що копію підписаного меморандуму отримав не із російських медіа, а безпосередньо від працівників міністерства.

Це історія з меморандумом точно ще не завершена. Хоча МОН спростовують його існування, однак тут є кілька деталей, які вказують, що все не так просто. В заяві зі спростуванням йдеться, що «департамент забезпечення документообігу, контролю та інформаційних технологій Міністерства освіти і науки України не реєстрував такий меморандум», проте 12 пункт меморандуму свідчить, що сторони зобов’язуються зберігати непублічність щодо такої співпраці. Також в міністерстві не заперечили орієнтованість на сприяння гендерній ідеології в освітньому процесі.

Сьогодні досить часто можемо спостерігати маніпуляції вітчизняних журналістів, які ототожнюють захист сімейних цінностей із кремлем. Це абсурдне порівняння з двох причин: по-перше, російський народ ніколи не був зразком міцності і захисту сім’ї, по-друге, чимало західних консервативних політиків демонструють як потужну підтримку України, так і не менш послідовний спротив гендерній ідеології (наприклад, Анджей Дуда, Джорджія Мелоні, Майк Пенс…)

Джерела:

http://radiomaria.org.ua/zmi-vlashtuvali-na-mene-spravjn-polyuvannya-apologiya-otcya-yustina-boika-12961

https://zaxid.net/yak_lvivskiy_svyashhenik_poshiryuye_rosiyski_feyki_n1564830

https://zaxid.net/amoralni_rechi_proti_chogo_i_za_shho_boryutsya_deputati_lvivskoyi_oblradi_n1561237

https://www.facebook.com/UAMON/posts/pfbid09r87N3aHdusvUKKCD55LVFZaaU138nyEav7RQVhQWEBE3UMXGbxXUowUjPddzzQF