Міносвіти вручило богословам свідоцтва про державне визнання їх дипломів
  • Чтв, 06/04/2017 - 14:37

Понад 200 осіб отримали свідоцтва Міністерства освіти і науки України про державне визнання їх документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами.

Урочиста церемонія відбулася в Міністерстві 4 квітня за участі першого заступника Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, повідомляє Інститут релігійної свободи.

За його словами, державне визнання стало можливим завдяки якісній та професійній роботі вищих духовних навчальних закладів, що робить їх цілком співставними зі світськими ВНЗ. Окремо Володимир Ковтунець відзначив діяльність членів комісій з визнання документів, які змогли налагодити ефективну співпрацю та взаєморозуміння між представниками різних релігійних спільнот.

За півроку роботи до Комісії МОН з державного визнання документів про вищу духовну освіту надійшло 770 справ, з них розглянуто 538 та ще 232 справи знаходяться на розгляді членами Комісії. За результатами розгляду ухвалено близько 470 рішень про державне визнання документів про вищу духовну освіту.

До Комісії з державного визнання документів про наукові ступені та вчені звання надійшло 79 справ щодо визнання наукових ступенів та 16 стосовно визнання вчених звань. Ухвалено позитивне рішення щодо визнання 34 дипломів про присудження наукових ступенів та 11 документів про присвоєння вчених звань.

Як повідомляв ІРС, процес державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами, здійснюється відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та постанови Кабінету Міністрів України «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» від 19.08.2015 р. № 652.

На виконання вказаних нормативних документів Міносвіти у 2016 році затвердило положення про комісії з державного визнання документів про вищу освіту, наукові ступені та вчені звання, видані вищими духовними навчальними закладами, сформувало персональний склад цих комісій, які розпочали свою роботу з вересня минулого року.

Перші в історії України свідоцтва про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами, були вручені 20 грудня 2016 року.