Минув рік з дня викрадення католицького місіонера
  • Срд, 30/07/2014 - 11:29

Минув рік з моменту викрадення о. Паоло Даль’Оліо. Італійський єзуїт викрадений у Сирії ймовірніше ісламістськими екстремістами, однак з 29 липня 2013 р. про нього немає жодної інформації. Навіть невідомо чи він досі живий.

О. Паоло Даль’Оліо заснував у Сирії чернечу спільноту Mar Musa. Його високо цінували за його діяльність на користь миру і співпрацю між мусульманами і християнами.

«Незважаючи на довгий час, не втрачаємо надії на звільнення італійського єзуїта», - говорить Апостольський нунцій у Сирії архієпископ Маріо Зенарі. «У ці дні знаходимося у скорботі, але нас не залишає надія, - сказав папський дипломат Радіо Ватикану. – Не можемо втратити надії! Усі можливі інституції залучені у пошуки, вивчається кожен слід. На жаль, до цих пір не маємо жодних доказів, які вказали б нам про долю монаха. Хочу звернутися з закликом до викрадачів, просячи про звичайне людське співчуття: змилосердьтеся над глибоким болем його родини і усіх тих, які його знають і цінують; повідомте про його долю! Це звернення стосується також чотирьох інших духовних осіб: двох митрополитів і двох священиків (православного і католицького), які й досі перебувають у руках викрадачів. Думаю також про усіх викрадених, а їх є дуже багато як сирійців, так і іноземців.