Мирні протести у В'єтнамі і надалі розглядаються як злочини
  • Нед, 26/05/2013 - 10:03

Народний суд у в'єтнамському Віні полегшив вироки чотирьом із 14 християн, засуджених у лютому за диверсію й антидержавну діяльність. Вісім із них подали апеляцію, яку розглянули в п’ятницю, але вироки чотирьом іншим залишилися незмінними.

"Ми дуже незадоволені рішенням суддів, – сказав один із захисників. – Воно підтверджує, що кожне бажання ввести плюралізм і багатопартійність – це, на думку суду, є порушенням закону, а мирні протести і надалі залишаються для нього злочином".

Як повідомляє wiara.pl, під час судового розгляду десятки людей зібралися перед будівлею суду, щоб виявити солідарність з активістами. Проте служба безпеки розігнала їх і заарештувала найактивніших протестувальників. На захист активістів протестувала також організація з захисту прав людини, що назвала останній вирок суду скандальним.

Справа 14 християн, ув'язнених за протести проти політики Китаю і в'єтнамського уряду, не єдина. Підраховано, що лише за цей рік комуністична влада засудила за "антидержавну діяльність" щонайменше 38 в'єтнамців.