Мирослава Бабінська: На Золочівщині під загрозою фрески видатного художника Модеста Сосенка
  • Срд, 26/04/2017 - 22:20

20 квітня 2017 року на засіданні комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради було підтримано звернення депутата від ВО “Свобода” Мирослави Бабінської про виділення 50 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію даху церкви с. Поляни, Золочівського району. За словами депутата, це необхідно для порятунку фресок видатного художника Модеста Сосенка. Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО “Свобода”.

Є велика загроза знищення фресок відомого художника початку XX століття Модеста Сосенка у церкві села Поляни Золочівського району, тому вкрай потрібна реконструкція даху цієї церкви. І взагалі треба ставити питання про популяризацію культурного надбання цього художника-монументаліста”, – зазначила Мирослава Романівна.

Комісія ухвалила рішення підтримати пропозицію Мирослави Бабінської під час внесення змін до Програми охорони і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки з перехідних залишків обласного бюджету, які буде розподілено на сесії обласної ради 25 квітня 2017 року.