Місцевий єпископ: У Меджугор’ї нема достойних віри указань
  • Втр, 24/07/2018 - 14:14

В суботу, 21 липня, Мостарсько-Дуваньский єпископ Ратко Перічь прийняв персонального Апостольського адміністратора парафії Меджугор’є єпископа Генрика Госера. У ході розмови владика Перічь висловив повну підтримку діяльності Апостольського візитатора та запевнив у тому, що Мостарсько-Дуванська єпархія надаватиме усю потрібну допомогу владиці Госеру, про це повідомляє офіційна інтернет-сторінка Мостарсько-Дуванської єпархії.

Зазначивши, що кінцеве рішення стосовно істинності феномену Муджугор’я належить виключно Верховному авторитету Церкви, владика Перічь підтвердив позицію Мостарсько-Дуванської єпархії про те, що на основі чисельних досліджень ситуації ні «указання», ні «послання», ані «таємниці» Меджугор’я не є такими, які можуть вважатися гідними довіри.

У свою чергу Апостольський візитатор зазначив, що його мандат зводиться виключно до душпастирських питань та служить єдності Церкви.

28 лютого 2017 року владика Перічь оприлюднив заяву в якій доволі детально доводиться теза про те, що «указання» в Меджугор’ї суперечать автентичним указанням, що є визнані Церквою, та містять ложні пророцтва. У заяві також вказується на те, що свідчення «візіонерів» часто цілковито протилежні