Місія на Схід України семінаристів ІФДС
  • Пон, 15/01/2018 - 14:23

Брати-семінаристи II та ІІІ курсу Івано-Франківської духовної семінарії на запрошення владики Степана Менька екзарха Донецького вирушили в дорогу на Східні терени України, щоб там спільно із захисниками нашої Держави  прославляти новонародженого Ісуса.

6 січня, у Навечір'я Різдва Христового семінаристи разом із студентським театром «САД» мали змогу відвідати  усі найближчі військові частини та блокпости. Також майбутні священнослужителі допомагали капелану о. Віталію Кестеру,  який є парохом парафії св. Миколая у Костянтинівці.

Ще одна група семінаристів побували у Маріуполі. "Парафіяни нас радо приймали зі сльозами на очах, дякували за присутність та підтримку. Парафія Преображеня Господнього є молодою і єдиною у Маріуполі Греко-Католицькою громадою. На даний час Богослужіння відбуваються в домі священика, проте вже готовий фундамент під дерев'яну церкву", — зазначив семінарист ІІІ курсу.

Також брати-семінаристи за сприяння "Карітасу" м. Маріуполя взяли участь в акції "Різдвяна свічка", кошти з якої будуть відправлені на лікування хворих дітей-сиріт.

Вдячні Богові за незабутню поїздку та отримавши неоціненний досвід, браття повернулися додому, щоб продовжувати святкування в колі близьких і рідних.